ChristenUnie gaat voor rood-wit-blauw

Koninginnedag 2006 in Zeewolde moet een feest worden voor iedereen in Zeewolde.
Het feit dat de koninklijke familie hier komt om deze dag met de Zeewoldenaren te vieren, is een goede gelegenheid om Zeewolde nog beter op de kaart te zetten. De ChristenUnie wil zich daar op een bijzondere manier voor inzetten.

In een gesprek met de kandidaten van de ChristenUnie komt naar voren dat zij onderlinge betrokkenheid in wijk en buurt hoog op de agenda hebben staan. Dat de inwoners van Zeewolde een relatie hebben met elkaar zal de leefbaarheid in het dorp beslist verbeteren. In hun verkiezingsprogramma komt dat ook sterk naar voren. Samen leven zal in Zeewolde dan ook echt samenleven worden.

Samen koninginnedag vieren zou daar een goede bijdrage aan kunnen leveren, vindt Tamara Strating, nummer 3 op de lijst van de ChristenUnie. “Juist als er feest wordt gevierd, voelen mensen zich verbonden met elkaar. Deze kans moet benut worden om de mensen in de wijken met elkaar in aanraking te brengen. Een feest stelt mensen in staat om samen te werken en respect te hebben voor elkaar. En dat is precies wat de ChristenUnie wil. Om de sociale samenhang in de wijken te verbeteren is het nodig dat er onderling contact is, dialoog, onderlinge relatie. Dan ontstaan begrip en betrokkenheid.”

Als er feest gevierd wordt, is het mooi als dat ook van buitenaf gezien kan worden.
De ChristenUnie vindt het belangrijk dat op 29 april te zien is, dat er feest gevierd wordt in Zeewolde. Ook het dorp moet feestelijk worden aangekleed, vindt Tamara.
Een mooie manier om dat te doen, is door huizen en straten met vlaggetjeslinten met elkaar te verbinden. Ook onze nationale driekleur aan de gevels van alle huizen zal de feestelijke uitstraling bevorderen.

Veel mensen zullen al in het bezit zijn van een rood-wit-blauwe vlag. Maar voor de mensen die dat nog niet hebben, zal de ChristenUnie op de verkiezingsmarkt, die zal worden gehouden op zaterdag 25 februari, kortingsbonnen verstrekken voor de aanschaf van een vlag.

“Als heel Zeewolde op koninginnedag de vlag uitsteekt, zal dat een geweldige uitstraling hebben”, aldus Tamara Strating.
Hiermee kan wellicht een stuk gemeenschapszin worden gekweekt, dat in de toekomst openingen biedt voor nog meer feestelijke initiatieven in de wijken.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie gaat voor rood-wit-blauw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.